torsdag 12 mars 2009

Tack till BVC.

Lilla A och jag var på 4-årskontrollen häromveckan. Allt var som det skulle. Hon svarade med så fina hela meningar och såg förstås alla bilder och bokstäver som man ska. Och alla frågor på formuläret var prydligt och snyggt ikryssade på de svaren som passar bäst in på min lilla ögonsten. Vår lite överbeskyddande distriktsköterska frågar som vanligt tre-fyra gånger om det är något annat jag undrar över eller har tänkt på, (samma fråga om och om igen tills man undrar över vilket svar hon väntar att jag ska ge?). Men nej, det är det inte. Frid och fröjd.
Tills..
"Har du tänkt på att lilla A skelar?"
Oj då.
Nej, det har jag inte. Jag har funderat lite över att hon ibland ser (det låter konstigt men..) "platt" ut i ansiktet. Men det är ju på grund av att hon faktiskt skelar! Ögonen ligger i otakt och tittar en aningens utåt när hon funderar på saker och ting.
Hoppsan! Enligt vad mina vänner och bekanta berättat är det SNABBA RYCK som gäller innan ögonen har vuxit färdigt, så nu får jag ta och ge mig ner på stan och leta rätt på en ögondoktor som kan hjälpa oss att i tid fixa hennes syn så att hon inte mister något. Det vore ju förskräckligt om hon får synbortfall för att inte jag har varit uppmärksam nog! Jag skäms, känner mig lite dum men samtidigt väldigt, väldigt tacksam för att barnavårdscentralen finns och uppmärksammar just detta hos min lilla fina tös. Distriktan E är förlåten för alla upprepade frågor om huruvida det är något annat jag undrar över..

1 kommentar:

  1. Jag håller med, tack BVC! Har ni varit hos optiker eller ögonspecialist än?

    SvaraRadera